Skip navigation
9

Skillnaden är makalös

Mikes historia

“Skillnaden är makalös – jag har inte ramlat en enda gång sedan jag fick den här protesen.”

Mike är en aktiv morfar med spänst i stegen – det märks verkligen att han är nyförälskad i livet. Det är nu 25 år sedan han förlorade sitt ben. Först hade han ett mekaniskt knä, men förra året bytte han till en dynamisk lösning med RHEO KNEE och Pro-Flex Pivot och det har hjälpt honom att bli betydligt mer aktiv.

Han känner sig säkrare och tryggare på många sätt: han gör tågresor ensam (vilket han inte kunde göra förut), han jobbar i trädgården och skapar saker av trä. “Jag har alltid försökt göra allt jag vill göra, men det har ofta varit svårt. Nu kan jag göra det mesta, utan oro. Den här känslan av kontroll är något av det bästa som hänt mig.”

Mike kan låsa RHEO KNEE när han behöver extra stabilitet. Säkerhet och komfort är allra viktigast för honom. “Bara det att kunna böja sig framåt eller att ställa sig upp ... allt känns lättare. Jag är inte lika trött som förut och slipper få ont i ryggen, som jag alltid fick förr.”

“Jag är mer rörlig och litar mer på mitt ben och det ger mig mer frihet.”

Mike är särskilt nöjd med att knät är vädertåligt så han kan ge sig ut även när det blåser. “Mitt gamla hydrauliska knä kunde plötsligt sträckas framåt utan att jag var redo för det, framför allt om det blåste, men med RHEO KNEE blir rörelsen mycket mer kontrollerad. Det sträcks på ett väldigt naturligt sätt och i exakt rätt ögonblick, även om jag rör mig där det är trångt.”

Vad använder Mike?

Mike använder RHEO KNEE i kombination med Pro-Flex Pivot och en Seal-In-liner. Den dynamiska foten ger Mike den stabilitet och de naturliga rörelser han vill ha samtidigt som belastningen på hans friska sida minskas med omkring 11 %. Tillsammans med den extra ankelstyrkan från Pro-Flex gör att han inte blir trött lika snabbt när han är ute och rör sig.

Se produkter: RHEO KNEE, Pro-Flex Pivot, Iceross Transfemoral Seal-In, Unity

Träffa andra användare

Mer Information