Skip navigation
9

Team Össur – Since the early 1990s

teamossur

Hur allt började
Team Össur har sina rötter i Team Flex-Foot, som ursprungligen bildades under tidigt 1990-tal med syfte att stötta och motivera ambitiösa atleter. Össur köpte upp Flex-Foot, Inc. år 2000 och tog då över, och fortsatte, det påbörjade arbetet med teamet.

Bland de ursprungliga Team Össur-medlemmarna fanns legender som Marlon Shirley, den förste underbensamputerade som sprang 100 m på 11 sekunder, samt Sarah Reinertsen och Rudy Garcia-Tolson, båda skickliga paralympiska atleter som fortsätter att inspirera nästa generations atleter.

Teamet har genom åren bestått av internationella toppatleter, som alla väljer att använda Össurs produkter både i sin vardag och i sin strävan mot prispallen. Den produktfeedback som vi får från våra atleter ger Össurs R&D-experter värdefull information för fortsatt produktutveckling, inte bara för våra idrottsproteser utan även för våra vardagsproteser. Dessa atleter testar våra produkter till det yttersta och vi vet idag att Össurs produkter klarar en hög aktivitetsgrad. Det gör att förtroendet för våra produkter är högt -  de både fungerar bra och håller hög kvalitet.

Team Össur idag
Intresset för paralympisk idrott har tveklöst ökat de senaste åren, i och med att paralympiska atleter fortsätter att tänja på gränserna för vad som tidigare ansetts vara möjligt. Team Össur består idag av mer än 20 atleter från hela världen, som tävlar i friidrott, simning, triathlon, cykling, fäktning och bordtennis. Vi är stolta över vårt partnerskap med dessa inspirerande individer och förebilder som är högst engagerade i Össur, och vi ser fram emot att även fortsättningsvis stödja dem i de många spännande äventyr som de har framför sig.

Lär känna atleterna i Team Össur här

Norska   Danska