Skip navigation
9

Nu lanserar Össur Pro-Flex® LP Align, en dynamisk protesfot med justerbar hälhöjd


Reykjavik, Island, September 30 2018 - Össur, en global innovatör inom protestekniken, introducerar nu Pro-Flex® LP Align, den senaste produkten i det växande utbudet av egenutvecklade dynamiska lösningar för låg- till medelaktiva protesanvändare med transtibiala och transfemorala amputationer.

Pro-Flex LP Align, med en justerbar hälhöjd på 7 cm och sandaltå, gör det möjligt för protesanvändaren att byta mellan olika typer av skor såsom sneakers, sandaler, finskor och högklackat, utan att protesens inriktning äventyras. Detta till trots behåller Pro-Flex LP Align den dynamik som Össurs unika trebladiga Pro-Flex-design ger. De tre bladen samspelar från hälisättning till toe off för att, oavsett gånghastighet, ge brukaren en följsam och naturlig gång samt dynamisk toe-off. Pro-Flex LP Align har även ett egenutvecklat fotblad med en fullängdstå som matchar längden på den icke-amputerade foten, vilket ger en bättre gångsymmetri.


"Vi på Össur tycker att protesanvändare ska kunna använda ett brett utbud av skor, och är därför stolta över att nu kunna presentera Pro-Flex LP Align. Med den här tekniken kan protesanvändarna välja skor efter aktivitet utan att kompromissa på vare sig inriktning eller dynamik.", säger Jon Sigurdsson, Össurs koncernchef.

Pro-Flex LP Align har en lätt, väderbeständig och anatomiskt utformad fotkosmetik med en sula som ger ett säkrare grepp vid barfortagång på hala ytor, och en split-tå som gör att foten kan anpassa sig efter ojämna underlag.

Om Össur

Pro-Flex Align

Össur (NASDAQ: OSSR) är världsledande inom icke-invasiv ortopedi som hjälper människor att leva ett liv utan begränsningar. Verksamheten är inriktad på att förbättra människors rörlighet med hjälp av ortopediska hjälpmedel och lösningar som använder innovativ teknik. Össur är en erkänd teknisk pionjär och investerar både i forskning och produktutveckling – den prisbelönta designen cementerar deras konsekvent starka ställning på marknaden. Nöjda patienter och starka kliniska resultat stärks ytterligare av Össurs utbildningsprogram och affärslösningar. Össurs huvudkontor ligger på Island och är även verksamma i Amerika, Europa och Asien, med distributörer över hela världen.

Össurs nya protesfot Pro-Flex® LP Align har en hälhöjd som kan justeras med 7 cm och som kan användas med många olika typer av skor utan att användaren behöver kompromissa på vare sig inriktning eller dynamik.